1

Mitt jobb

Ni kanske undrar vad jag do for a living? Låt mig berätta! 
Jag äger och driver två vårdhem. Eller boenden som det också kallas. På det ena bor det personer med psykisk funktionsnedsättning. Till exempel schizofreni. 
På det andra, där jag är mest, har vi korttidsboende för personer med tillfälligt ökat behov av vård eller omsorg. Det kan både handla om psykiska och fysiska nedsättningar.
Jag älskar mitt jobb.
Det finns faktiskt ingenting i hela världen som jag hellre skulle vilja göra. 

Jo, det finns det visst. 
Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag vilja hjälpa, helt ideellt, de papperslösa flyktingarna.
Och andra utsatta grupper i samhället.
Med vänlig hälsning,
Den barmhärtige samariten 

Här jobbar jag.
2

Badrummet

Ja, vi är inte ens färdiga med tvättstugan. Men nu är det dags för badrummet.
Synd på det bajsbruna golvet, skåpsluckorna och kaklet, synd på den kissgula toaletten, bidén och badkaret.
Men nu ska det ut.
Och nu måste vi bestämma oss för hur det nya ska se ut.
Har ni någon gång försökt välja kakel/ klinker?
Någon som tycker det är lätt?

Jag ändrar mig säkert hundra gånger om dagen.
Vilken stil ska vi ha? Vilka färger?
Tidlöst- trendigt- basic?
Vi har en del att ta hänsyn till: vi får bidrag från kommunen (ca hälften) tack vare eller på grund av Storebrors funktionshinder. Badrummet ska alltså vara anpassat. Vi får alltså inte ha badkar eller vilken planlösning vi vill. Då får vi inte bidraget.
Vi måste ha ett golv som han inte kan halka på, vi måste se till att det kommer in en rullstol i duschen och bredvid toaletten.
Vi talar om 5 kvm.
Vi vill ju också att det ska finnas ytor OCH förvaring, att det ska vara snyggt OCH praktiskt.
Hohoho, lös den om ni kan.


Jag tänker mig i alla fall följande:
Vi vill ha ett badrum som håller i ca 20-30 år när det gäller ytskikt. Alltså inte trendigt- trendigt. Mer kanske tråkigt och fegt.
Vi gillar stilen typ Indiska (ja, jag vet, hopplöst ute, men VI återkommer alltid till den stilen efter varje inredningsutsvävning. Så jag antar att det är vår stil helt enkelt), de har hyllor och vitrinskåp som är fina. Vi har ett hus som är byggt 1978. Stilen måste ju funka med resten av huset också.

Vi ska ha (tror jag just nu i alla fall) svart och vitrutigt klinkergolv. Vitt enkelt kakel med svart fog på väggarna. Och en vägg med dekorkakel. Inredningen måste jag smaka lite mer på.

 Typ något sån´t här

 

 Och detta på en hel vägg. 
 
Kom gärna med tips och åsikter. Jag har blivit hemmablind och ja, velig.
3

Att bjuda till lite

Idag hände det något märkligt.
Vi (och med vi menar jag jag och min kompanjon) ska bjuda personalgruppen på restaurang. Jag valde vanlig restaurang istället för julbord, julbord äter man ändå så det sprutar ur öronen under denna säsong. 
Jag har valt restaurang med omsorg och personalen har fått välja ett datum som passar bäst. Nu är det så att vi bedriver vård, dygnet runt, varför några jobbar vid tidpunkten för restaurangbesöket. Men de får NATURLIGTVIS ledigt och vi fixar vikarier. Inga konstigheter liksom. Trodde jag.
Men idag fick jag höra detta: 
- Vi tycker det är dåligt av ledningen att inte bjuda till lite. Varför ska vi behöva ta ledigt, de borde betala oss lön, vi som jobbar den kvällen, om vi ska följa med. 

Alltså, VA???
Det är ju inte så att jag tvingar någon att gå ut och bli bjuden på restaurang. Det är inte obligatorisk närvaro. Ska jag betala lön för att personalen ska gå ut och roa sig? 
Jag fattar liksom inte. 
Jag kanske är gammaldags, men brukar arbetgivare betala lön till dem de bjuder på flådig middag, under den tid middagen varar?

Jaja. Jag tänker inte göra det i alla fall, jag tycker det räcker med att fixa ledigt och betala en dyr nota. Det tycker ändå jag räknas som att bjuda till lite.

Personerna i fråga (som vill ha lön) har strukit sig från närvarolistan i alla fall. Ingen lön, inget restaurangbesök är deras motto.
Men skit i det då.