0

Sovrum, V.I.P och lite jobbångest

Vi fick tummen ur idag och började fixa lite med det som ska bli vårat sovrum i Rucklet. Sedan förvärvet 2008 har rummet använts som förråd. Vi har kallat det "biblioteket".
Bilderna gör verkligen rummet rättvisa. Det är så fruktansvärt. Men det kommer bli kalas! Vänta bara.

Nyss ringde min kollega. Hon berättade att det just i morgon, på min första riktiga arbetsdag på över ett år, kommer storfinsuperbesök. V.I.P
Och det hade ju jag verkligen INTE räknat med, eftersom jag har lämnat alla fancy kläder och smink hemma. Jag har ju knappt ens en rakhyvel här.
Så nu, för första gången sedan, ja säkert 2007, har jag söndagsångest.
Kan jag åka till jobbet i sunkiga mysbrallor och rosa fejkfoppas? Jag kanske kan piffa till det hela med en målarfärgfläckig tisha.
Varför förställa sig liksom?

1

Semesterkänsla

Här står jag, mitt på blanka kvällen, i mitt nya kök och njuter av tystnaden. Ingenjören och pojkarna är och handlar, flickorna ligger i sina sängar och dricker välling. Det enda som hörs är fågelkvitter och det stilla surret från torktumlaren.
Så istället för att typ städa, plocka, diska eller något annat nödvändigt tråkigt, öppnade jag en starköl, hoppade upp på köksbänken och nu njuter jag som sagt av (nåja) tystnaden, ölet och anblicken av mina fina, fina nyfyndade stolar. De gör sig bra här i Rucklet.

Så, det känns nästan som semester.
Life is good.
Snart kommer kaoset tillbaka, så det är bäst jag njuter en liten stund till

4

Dagens hoppsan

Häromdagen kom Ingenjören hem med två plastpåsar från dagis. Storebror, som pga sin autismspektrumstörning, kan fångas så mycket av en situation att han glömmer allt annat (tror att det händer alla barn någon gång i och för sig). Eller glömmer och glömmer, han ignorerar. T.ex det faktum att han är nödig.
Så ibland händer det olyckor. Och det var det som hade hänt häromdagen. Han hade bajsat i brallan. Då gör de så på dagis att de lägger de smutsiga kläderna i en plastpåse på barnets hylla.
 
När Ingenjören kom hem lade han in den smutsiga tvätten direkt i tvättmaskinen, såsom vi brukar göra. Dagen efter fyllde jag maskinen med ytterligare tvätt och startade den. Sedan sade jag åt Ingenjören att hänga tvätten när maskinen var klar. Själv åkte jag på en MBL- förhandling.
 
Ingenjören ringde senare.
- Vet du vad som har hänt? När tvättmaskinen var klar och jag öppnade luckan så låg det något märkligt liksom mellan luckan och trumman, i gummidiket, så jag skulle ta upp det och då var det en helt intakt bajskorv. Fatta vad äckligt!
- Hahahahahaha, skrattade jag.
- Ja, men vad fräscht. Skulle du som dagispersonal inte typ spola ned korven först, skölja kalsongerna och sedan stoppa de i en påse? Inte fan lägger man ned kalsongerna tillsammans med bajskorven i påsen?
- Hahahahahaha.
- Jaja, jag tvättar om tvätten nu i alla fall.
- Du är duktig du, sa jag
 
Och så i morse så skulle Ingenjören ta en tröja som delat tvättomgång med bajskorven.
- Luktar den bajs? frågade han.
- Neeeej, sa jag, den luktar äppelsköljmedel. Det är lugnt.
- Jag tycker den luktar bajs.
- Det är för att du vet att det legat en bajskorv med den. Den är ju tvättad igen efter det, det ÄR LUGNT!
- Ok, sa Ingenjören och åkte till jobbet.
 
Sedan skulle jag klä tvillingarna i kläder från samma tvättillfälle.
Och det luktade verkligen bajskorv om allt. Blä. Som kodynga nästan.
 
Så nu sitter Ingenjören på jobbet och luktar bajs.
Vilket jag inte var sen att ringa och berätta för honom. Hehe.
Hoppsan.