2

Storebror

Storebror föddes 11 veckor för tidigt. Detta är snart sex år sedan. Han vägde 1500 g och var 39 cm lång. Han hade då en stor hjärnblödning, grad 4 av 4.

Tack vare den tidiga födelsen och den långa vistelsen på neonatalavdelningen träffade vi kominkarna. Kominkarna hade också fått ett minibarn. Ett minibarn som igår fyllde sex år.
Idag var Storebror på disco- kalas hos miniminken, som inte är mini längre. Vilken lycka!
Och vilken lycka för föräldrarna att få möjligheten att lämna sin cp-skadade, autistiske son på ett efterlängtat kalas och känna sig fullkomligt trygga. Och nästan normala.Tack kominkarna!

0

Rockstjärnan

Ingenjören är trummis i ett band som spelar typ punk (garagepunk?). Han är faktiskt ganska bra, snabbt och hårt spelar han.
Problemet med bandet är att alla utom sångaren har småbarn. Sångaren i sin tur är även sångare i ett annat, ganska känt band samt att han driver ett eget kafé. Gitarristen är en mycket anlitad musikproducent/låtskrivare (typ av Robyn, icona pop (heter de så?), those dancing days) och har rätt fullt upp, samt en liten son på drygt ett år. Basisten är tvåbarnsfar med egen firma. Ingenjören är alltså nybliven fyrabarnsfar.
Alla utom vi bor i hufvudstaden.Detta betyder att att repa är inte gjort i en handvändning. Sedan tidigt i våras har de försökt få till ett rep. I förrgår lyckades de.
Fast det höll på att inte bli av eftersom gitarristens barnvakt fick förhinder.
Nåväl, iväg kom han. Ingenjören alltså.
Och hem kom han 1.5 timme senare.
Hur hade han ens hunnit till replokalen undrade jag.
De hade hunnit repa igenom 1.5 låt. Sedan var den ena tvungen att åka pga barn, en annan var tvungen att gå och lägga sig tidigt. Den tredje skulle avlösa sin fru som skulle jobba natt.
Vilket rockstjärneliv!
Ingenjörens livsdröm låter nog vänta på sig. Det blir inga superhitar och världsturnéer i den här takten.


1

Då var den invigd

Bastun. 10 minuters stressbastning direkt efter att barnen somnat. Två avbrott för att kolla för att barnen fortfarande sov.
Champagne hann vi dricka också.
Fy fan vad nice det är med hus!