1

Så kom den dagen

då vi köpte oss ett dyrt vin, lämpade av tvillingarna hos farmor och farfar och åkte hem med de stora barnen. Och så tänkte vi, och sa högt, att ikväll då ska vi fanimej fira. Vi har en massa saker att fira. Vi firar att Rucklet snart är klart, vi firar tvillingarna som blir nio månader vilken dag som helst, vi firar att både Storebror och Lillebror får med sig sina respektive resurspersoner när de byter förskola, vi firar att vi har världens bästa hus, vi firar att vi har världens största bil (idag, när vi lämnade tvillingarna fick vi utan problem och utan att fälla ihop en endaste grej, plats med: tvillingvagn, rullstol, packning, blöjor och andra bebisförnödenheter, en spjälsäng, extra madrass, ett badkar, en barnstol och en skötbädd. Och sex personer, varav fyra i bilbarnstol. Och det var ändå luftigt), vi firar att det är sommar, vi firar att vi i morgon åker till Wien.
Vi firar inte att Ingenjören tappade bort sin vigselring häromdagen, att min föräldraledighet snart är över eller att sommaren är alldeles för kort.
 
Fira var det ja.
Vi öppnade vinflaskan, hällde upp varsitt glas och
började packa, städa, duscha, planera för överlämnandet av storbarnen till mormor, vika tvätt. Vi jobbade lite båda två. Sedan tog orken slut.
Nä, det här med att fira det verkar inte ligga i vår natur.
 
Nu sitter vi och pratar om Lillebrors diabetes och blodsockerkurvan som inte går att förstå. Ingenjören menar att den  inte är linjär, att bla bla bla. Ja, ni fattar.
 
Men ljusen är i alla fall tända, vi är glada och vinet är snart slut.
Bra ändå, tycker jag.
 
(Erika, tack för tips om Châteauneuf-du-Pape. Verkligen en vinnis.)
 

Kommentarer:

1 Erika:

skriven

Men vad fan! Nu är du ju redan i Wienna och jag som skulle komma med så många fina tips. Aja. Jag antar att du redan har hittat till stadens många fina caféer, kanske till och med har klämt en bit sachertårta på hotel sacher? Varit till spanska ridskolan och tittat på en träning (eller en föreställning oh vilken dröm det skulle vara) och sett Venus tuttar? Kliat dig i huvudet när du sett Hundertwasserhaus mycket organiska och färgglada arkitektur. Besökt slottet Schönbrunn eller det där andra slottet där världens mest kända Klimptmålning finns?

...

Eller så har du inte gjort något av detta men ändå haft det så sjukt bra. För det har man i Wien. Vi hade det i alla fall. Åh, hur jag älskar den staden.

Svar: Vi gjorde en del av ovanstående. Fan att jag missade Venus tuttar! Jaja, en anledning så god som någon att åka tillbaka.
Velig

Kommentera här: