0

Helvetestiden

När andra personer tycker att omställningen från sommartid till normaltid är jubelbra eftersom man får sova en timme längre på morgonen, tycker småbarnsföräldrar det precis motsatta.
Har man (jag) barn som vaknar 04.30 i vanliga fall så blir det nu 03.30 istället. FATTAR NI HUR DET ÄR ATT GÅ UPP MED TRE BARN 03.30? Och runt 07.30 när det börjar bli dags att få på barnen ytterkläder och komma iväg till dagis och skola är i alla fall de minsta barnen aströtta och ASGNÄLLIGA och vill bara bli burna. BÄR MIG, BÄR MIG skriker båda på sitt högljudda bebisspråk och världen kollapsar och man skulle råka sätta dem på golvet i en millisekund.
På kvällen somnar Lillebror i soffan kl 18.30 och det är lögn i helvete att få liv i honom igen.
Sedan börjar det om.
03.30 ska man upp, leka med tågbanan, ta hand om tjejerna och dessutom vara glad och pigg och redo att lösa konflikter (som ju alltid uppstår allra mest och mest högljutt mellan 04.00 och 06.00) och sedan åka till jobbet och ta hand om de anställda och lösa konflikter (som alltid tenderar att uppstå när man är som allra tröttast och har bomull i hjärnan istället för konstruktiva lösningar).
Nej. Jag röstar för att vi ska skippa den här nedrans tidsomställningen.
Den för bara skit med sig.

Kommentera här: