1

Köket

Någon gång (snart hoppas jag. Om tre-fyra år säger ingenjören) ska vi renovera köket här hemma.
Tre anledningar finns minst.
1. Skitfult. Skogsgröna tapeter, illrött 70-talskakel, boklaminatbänkskiva, skåpsfläkt, dalablåmålat inne i skåpen och borttagna skåpsluckor så att den färgen verkligen syns, en liten snutt panel och randig tapet. Färgkavalkad.
2. Opraktiskt och dåligt med förvaring.
3. Skrattande kyl och frys. Ja,det är helt säkert! Från början blev man ju livrädd. Helt övertygad om att det är förre ägaren (som dog) Sverker, som garvar åt oss.
Sverker var en sådan där man som gjorde saker hellre än snyggt och bra. Det finns många skitkonstiga lösningar och installationer, det finns t.ex en liten bit bröstpanel i alla rum. Oh, but why? Han var även ett stort fan av bårder. Både högt och lågt och bakom strömbrytarna.
Så det är väl därför han sitter och skrattar där i vår kyl/frys. För att vi måste stå ut med allt ovanstående tills vi har råd att renovera.
Sakta men säkert dock, så plockar vi bort en liten bit av Sverker, steg för steg. Hallen är ju typ klar. Så nästa rum blir ju köket, i en helt naturlig ordningsföljd. Och det ska bli så roligt!

Kommentarer:

1 Erika:

skriven

haha! åh, spontat så gillar man ju Sverker. Hans känsla för att gå på ALLT som han gillar alltså. Vilken färgkavalkad! Jag tror dock inte att det behöver bli så där jätte JÄTTE mycket jobb för att få det fint. Grunden känns bra. Fast det är klart. Det där med förvaring och ändra grundstommarna är det ju en del jobb med. Men bröstpanel = I love! Med en fin tapet upptill så blir det mycket hemtrevligt och slitstarkt med fyra barn i krafshöjd. Eller tre i alla fall.
Och den blå färgen gillar jag i skåpen. Vi hade ett liknande upplägg i Hummelviken när vi köpte det. Med knallorange innanmäten i skåp. Det lät vi vara kvar, tog bort det röda kaklet och ersatte med vitt, de mörkt gröna luckorna målade vi grå och vips passade det orangea. *mycket nöjd*

Svar: Ja, Sverker gjorde konsekvent dubbelt så mycket av allt han gillade. Och bröstpanel i all ära. Det är fint och praktiskt. Om den täcker hela väggen. Och inte bara en bit av den. Jag ska lägga upp en bild på instagram så att du förstår vad jag menar. Och vi tänker faktiskt budgetrenovera. Byta vitvaror, kakel, bänkskivor och handtag. Lägga till en svulstig köksö (har sett en i Sköna Hem som jag dööör på) och måla luckorna. Och kanske byta golv också. Och flytta någon vägg eller så. Ja, se där vilken budgetrenovering.
Velig

Kommentera här: