0

Planering

Vi har nästan alltid varit bortskämda med två bilar. En nödvändighet då jag inte har möjlighet att åka kommunalt till mitt jobb och nu när vi flyttat men storbarnen fortfarande går kvar på förskolan, som ligger på andra sidan stan, så är kommunala färdmedel inget alternativ av många skäl. Det är klart att det i teorin skulle gå. Om man hade en timme hit och en timme dit att slösa bort. Men tidsschemat är rätt pressat som det är för Ingenjören. Och för mig är det en praktisk omöjlighet att ta tvillingvagn, rullstol och fyra barn själv på en buss, med två byten i rusningstrafik. Nope. Händer liksom inte.
Så, ja, vi har haft två bilar. Varav den ena inte ens rymmer hela familjen.
Men i helgen lämnade vi in den ena till försäljning. Den som faktiskt rymmer oss alla.
Av olika anledningar. Bland annat för att vi inser att en riktig minibuss är det enda alternativet för oss om vi ska åka någorlunda bekvämt allihop OCH få med oss något i packningsväg som är större än en nål.

Ja, så nu är det inte att bara ta för givet att jag kan åka iväg till Hålan för att fika med T. Eller att planera in ett besök på jobbet pga ett viktigt möte.
Nä, då måste ju Ingenjören stämma av om han kan undvara bilen, om det är möjligt för mig och twinsen att hämta och lämna Storbarnen, om det går bussar dit jag/vi ska, i så fall när och hur länge kommer jag då vara borta och utan tillgång till mikro, är E ens på humör för en vagntur med bussinslag, är jag ens på humör för det?

Minutiös planering.
Orka.

Kommentera här: