1

Lillebror

Ja, vi vet ju inte ännu egentligen. Men vi är hemma och han mår som vanligt igen. 
Han sov hela tiden på sjukhuset. Barnneurologen tyckte inte att det är normalt med sådana symptom på en liten pojk. Samtidigt hittade han inga neurologiska bortfall som tur är.
Så.
Man ville inte göra en CT. En CT ger en liten förhöjd risk för tumörer. Och hade Lillebror fortsatt vara svårkontaktad resten av dagen, då hade man inte tvekat. Då hade en CT gjorts på en gång. Men nu piggade han på sig som sagt och då är det ju dumt att utsätta honom för en risk i onödan. En risk för tumör.
Det är klart att jag egentligen ville att de skulle göra alla undersökningar som finns. Det är ju tumörer man bl.a kan se på en CT. Tänk om han har en? Som vi missar?
Jaja, man ska inte måla fan på väggen.
Om huvudvärken fortsätter att spöka så ska vi inte tveka att ta kontakt igen. Men mest troligt är det nog att han har migrän. Min lille plutt. Som treåring liksom. 
Jag har inte hört om migrän hos så små barn tidigare. Men å andra sidan hade jag heller aldrig hört att barn under två år kan få diabetes. Och det fick ju han.
 

Kommentarer:

1 Erika:

skriven

Jag minns inte hur gammal min lillasyster var när hon fick migrän men hon var nog rätt liten. Det var fruktansvärt dom dagarna hon hade anfall. Hon hade så ont att hon kräktes och i och med den släppte det. Ibland fick hon (och även jag och min man fast i vuxen ålder) migrän av den typen att synen försvann som i tårtbitar i synfältet. Migrän är en märklig sak. Och den försvinner oftast iom sömn.
Nu är det inte meningen att jag ska låta som en expert här för det är jag verkligen inte. Men min erfarenhet ville jag dela med mig av i alla fall.
Massor av kramar

Svar: Ah, meh! Varför ska så små barn behöva få uppleva så otäcka saker? Stackars din syster. Det verkar ju inte vara direkt skönt. Tack för kramar, även mammor behöver sånt ibland.
Velig

Kommentera här: